Oppdatering av når isen gikk 2023

I følge informerte kilder, Sjeriffen, gikk isen på Øyangen 23. mai 2023.

Når isen går er stort sett registrert når man kan komme ut og inn av båthusene ved Jonsetange og andre steder hvor båtene ligger og man derfra kan komme seg over til hyttene med båt. Om det ligger litt sørpe igjen i vikene så er det ikke ansett som «is på Øyangen».

Her er en graf som viser utviklingen siden 1937:

Klikk for større bilde. Den blå linjen viser datoen for hvert år. Den oransje linjen viser gjennomsnitt for 10-året som hvert «trinn» dekker. Den grå linjen er gjennomsnittet for de «omkringliggende 10 årene»: Jeg har regnet gjennomsnittet for de 5 årene før og de 5 årene etter året der «punktet» er satt. Den gule linjen er gjennomsnitt for 10-årene før.

Se ellers siden om isen på Øyangen.

I år gikk isen seint. Gjennomsnittet siden beregningene startet er 14 mai. I 10 av de 87 årene som vi har registrert at isen har gått, gikk isen tidligere enn i år. Disse årene ligger spredt over hele perioden (se de høye toppene i grafen).

Det har vært usedvanlig mye snø i år. Vi som har hatt hytte her i over 20 år, har aldri sett så mye! Det var mulig å gå på ski på Ringkollen (og kjørt løyper) helt til 1. mai. Altså: en sen vår i 2023 med en lang skisesong.

Østerdamsveien ble stengt 2. påskedag og er fortsatt ikke åpnet da det er svært bløtt noen steder bortover (skrevet 23. mai 2023).

One response to “Oppdatering av når isen gikk 2023

  1. Takk for info, dessverre røk mitt veddemål med to dager mitt tips var 21.mai.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s