Oppdatering av når isen gikk 2021

I følge informerte kilder, Sjeriffen, gikk isen på Øyangen 20. mai 2021.

Når isen går er stort sett registrert når man kan komme ut og inn av båthusene ved Jonsetange og andre steder hvor båtene ligger og man derfra kan komme seg over til hyttene med båt. Om det ligger litt sørpe igjen i vikene så er det ikke ansett som «is på Øyangen».

Her er en graf som viser utviklingen siden 1937:

Klikk for større bilde. Den blå linjen viser datoen for hvert år. Den oransje linjen viser gjennomsnitt for 10-året som hvert «trinn» dekker. Den grå linjen er gjennomsnittet for de «omkringliggende 10 årene»: Jeg har regnet gjennomsnittet for de 5 årene før og de 5 årene etter året der «punktet» er satt. Den gule linjen er gjennomsnitt for 10-årene før.

Se ellers siden om isen på Øyangen.

I år gikk isen seint. Gjennomsnittet for 60-tallet (10 år) var 19,8 så det er omtrent så lenge som isen lå i gjennomsnitt på 60-tallet. I 2010 og 2008 lå isen like lenge som i år.

Våren var ganske kjølig og det kom flere runder med snø i april. Folk har også gått en del på ski i nordre Nordmarka helt til det sisite – og alle som har planlagt å gå Nordmarka fra nord til sør i pinsen har enten måttet vente eller vasse i råtten snø på stiene nord i marka. Altså: en sen vår i 2021.

Det har vært mange fine skidager i 2021 og bra forhold selv i småløypene.

Østerdamsveien ble stengt 2. påskedag og er fortsatt ikke åpnet da det er svært bløtt noen steder bortover.

Ellers har det vært mange trær som har gått over ende eller mistet greiner og topper i løpet av vinteren. Mange fler enn vanlig. Mulig på grunn av en periode med is som la seg på greinene med påfølgende tungt snøfall. Noen lurer også på om det er en ettervirkning av en svært tørr sommer for to år siden som svekket mange trær og har blitt enda mer svekket og ikke greit å hente seg inn i fjor. Hvem vet? Falt er de uansett og stenger stier mange steder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s