Isen har lagt seg på Øyangen

Fra 6.12:

Nå er det satt stikker for løypetrassene Jonsetangen-Damstua og Ugla samt løypa nord-sør. Isen er «melert» med noe blank is blandet med området med litt pakket snø. Men det kommer vist mer snø i morgen.

Isen på Øyangen 6 desember 2013

 

Fra 21.11:

Sjerrifen melder at isen har lagt seg på Øyangen i dag, så hvis det ikke kommer mye sterk vind så blir den liggende. Det er observert at isen holder kråker, men neppe mer enn det. Ikke gjør som pus tydeligvis har gjort her:

Hva skjedde her?Det har ligget is på Kolltjern en stund og også Vambutjerna har ganske tykk is på seg. Vinter’n er i anmarsj!

Bilder fra 23.11.2013:

Inn mot der det gamle sanatoriet lå.

Det er sjelden det er så blank is at himmelen speiler seg, men i dag er det speilblankt:

P1000236_web

For å ikke sitere Ibsen og Per Gynt: Fly fra oven, fly fra bunnen stangedes i samme stunden…

Og i natt var det fantastisk måneskinn med millioner av rim-diamanter som glitrert.

6 responses to “Isen har lagt seg på Øyangen

  1. Oppdatering: Isen ligger fortsatt etter noe vind i natt – i hvert fall så langt mitt øye rekker 🙂 Og vi kan gå på isen inne ved land, men drømmer ikke om å forsøke lengre enn ca 78 cm ut fra land uten å borre litt først for å sjekke tykkelsen (-:

    Innlegget over er oppdatert med nye bilder.

  2. Så isfiskere godt utpå søndag 24. november. Vurderer å transportere madrasser med pulk og skøyter på lørdag 7. desember over til Sovarodden. Skriv gjerne en kommentar her om noen har nytt om istykkelsen.

  3. Jeg planlegger en tur opp ons/tors førskommende. Skal ut fra Jonsetangen til en av øyene så sant jeg finner isen ok. Skal sjekke istykkelsen og legger ut en tilbakemelding på tors kveld!

  4. Snakket med sjeriffen og han melder om +4 grader utenfor hos ham og det har vært mildt en stud. Isen har gått opp melllom de nordligte andøyene, og det er kommet store sprekker noen steder. Så det er vel bare å konstatere at å gå på isen nå er ikke å anbefale. Løypekjøreren til skiforeningen var også ute og advarte om utrygg is i Ring blad.

    … Så vi får håpe på kaldere vær!

  5. 15 cm stålis ut fra Jonsetangen og langs løypetraseene mot Vesle Ugla og Damstua (Mosjøen), noe tynnere is nordover; 10-12 cm stålis. Løypekjørene til skiforeningen boret/satt ned løypestikker på langs traseene over Øyangen i dag. Kan ikke gi noen garanti, man må vurdere selv, svake område kan forekomme, men med ispigger rundt halsen og litt sunt isvett/iskunnskap er det ingen problemer med å ta seg over isen på Øyangen pr. dd.

  6. Isen er nå tykk mange steder og det er satt stikker både som elvatoo sier: fra Jonsetanen til Ugle og Damstua, men i tillegg løyetraseen nord-syd. En med langdistanseskøyter kom optimistisk ut på isen, men den er ikke noe å gå på skøyter på – det er for mange partier med litt pakket snø. Men isen er fin å gå tur på hvis man har kledd seg godt, for å hæle sur vind fra nord. Se nytt bilde i innlegget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s