Informasjon fra området – juni 2018

Her kommer informasjon som vellet har fått fra ulike samarbeidsparter i området og som ble presentert på årsmøtet i vellet. Det er også tatt med noen kommentarer fra vellet.

Østerdamsveien

De bruker alle sine inntekter til vedlikehold av veien. Vellet oppfordrer alle til å betale å bidra sitt til at det er økonomi til å holde veien i god stand. De arbeider med en alternativ betalingsløsning i tillegg til dagens kontaktløsning, men det er et godt stykke frem. De vurderer Vipps og mange av vellets medlemmer støttet dette.

Ringkollveien

Neste etappe i utbedringen av veien er det flate strekket der Marteseterveien går opp. Man skal i første omgang forsøke å stabilisere grunnen med å lage dype grøfter. Hvis ikke dette fungerer vil det utbedres etter samme modell som tidligere hvor man gjør grunnarbeider og legger grus ett år og asfalterer året etter. Det er ikke planlagt stenging av veien for vedlikehold i 2018.

Uglaveien

Det er planlagt generelt vedlikehold på veien. Skraping og påkjøring av masse der det er
nødvendig. Det vil ikke medføre begrensninger i fremkommelighet. Veien er saltet i år for å binde støv.

Som tidligere er det to nøkler for veien, en for sommer og en for vinter. Men for å hindre kjøring i vårløsningen er det innført en tredje lås som benyttes i denne perioden som kun styret i veien og nødetater har tilgang til.

Per nå (13. juni) er veien åpen for personbil, men ikke lastebil foreløpig.

Beitelaget

Det er foreløpig nesten ikke sluppet sau på beite pga. ulv. Per 7/6 er 12 dyr er mistet og 11 er savnet. Ulven er fortsatt i området så det jaktes i området nattestid.

Det blir ikke satt ut krøtter eller hester i år.

Beitelaget ber oss om å ha fokus på å ha hund i bånd. Hvert år er det lam og søyer som blir tatt av hund. De er fornøyd med at de får tilbakemeldinger om skadede dyr. Se listen over nyttige kontakter for hvordan melde fra til Beitelaget.

Fiskevannet Øyangen

Har innført elektronisk fiskekort, på SMS. Se www.ringkollenutmark.no for detaljer. Innløsing hos Sheriffen er også mulig så lenge han tilbyr dette.

Jørn Nicolaisen, Frede Gruer og Håkon Velo er fiskeoppsyn/kontrollører.

Fiskevannet Øyangen har helt sluttet å kjøpe inn settefisk og forvalter nå vannet etter andre prinsipper. De bruker storrusen for å fiske ned sik bestanden, ta småørret og fjerne brasen.

At forvaltningen gir resultater har vist seg ved at «fiskeproffene» Lars&Lars
(www.larsoglars.no) har Øyangen som en av sine favorittvann og har leid seg bryggeplass på Jonsetangen.

Skiforeningen

Det arbeides med snøproduksjon til stadion og lysløypa for å kompensere for midlere og mer uforutsigbare vintere. Dette er et Skiforeningen prosjekt, men foreldre i Ringkollen Skiklubb har gått i spissen for prosjekteringen og drevet mye av prosessen. Vann tas fra Røsstjern. Det er et håp om at prosjektet er klart til høsten, men mest sannsynlig er dette klart først i 2019.

Skiforeningen får ikke lenger lov av grunneiere til å lage skiløyper på Uglaveien i den første fasen av skisesongen. Skiløpene på Uglaveien har vært en av de tidligste tilbudene for skigåing på østlandet, men har også sperret for kjøring til hyttene innenfor. Endringen er derfor til glede for noen og til sorg for andre.

Det er søkt om midler om å utbedre forholdene i Bjørnputtdalen. Det er snakk om noe
planering/graving og noe mer klopper/bru. Dette vil forbedre skiforholdene ved dårlige
snøvintre, men også sykkelforholdene blir sterkt forbedret.

Det er varslet hogst mellom Øyangen og Auretjern til vinteren. Det vil derfor kunne bli vanskelig å benytte løypa som går fra Vesle Ugla og over til nordenden av Spålen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s