Forslag til turmål i påsken 2013

Været og føret i påsken 2013 er flott og ser lovende ut for resten av påsken. Så da er det bare å nyte været, føret og finne seg noen artige steder å besøke. Det er nå løyer inn til noen artige steder fordi det er kjentmannsposter der fortiden. Det kan derfor være passende å benytte anledningen til selv å ta en tur nå som det er gått opp løyper og skrevet om stedene. Her er fire artige steder å besøke:

Vannskillet Oslo-Drammen som var Kjentmannspost i 2010-2012. Løypa mellom Velse Ugla og Spålen går rett forbi. Les mer her: Et vannskille på Krokskogen.
Skitur ved vannskillet Oslo-Drammen

Rett ved vannskille-posten ligger en snø-påske-egg i ei furu 🙂

Finnerudseter, som ligger langs løypa mellom Spålen og Katnosa, er kjentmannspost for 2012-2014. Her kan du lese spennende historie fra dette stedet: Skrømt og sagn på Finnerudseter

Det er også en Kjentmannspost langs Spålsveien. Du vil se skispor opp i lia mot øst fra omtrent høyeste punktet på veien mellom Langtjern og Fagervann. Her finner du det som antas å være en av de største rotveltene i marka. Les mer: Bare rot

Kjentmannspost Stor Rotvelt ved Spålsveien.

Siste forslag er en diger stein! Det går i skrivende stund flere løyper inn dit. Hvis du finner litt umotiverte skispor lags løypa som går fra Jonsetangen og over mot Vesle Ugla retning sørover så kan disse føre deg fram til den store steinen. Anbefalt er å ta av i en liten «rund vik» rett før man går på land på Vesle Ugla-siden av Øyangen. Da går løypa i flatt terreng før en bitte liten kneik opp til steinen. Kjentmannsmerkets venner har også skrevet om Intent mindre enn en stor stein.

På vei vekk fra Den Store Steinen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s