Båndtvang, spesielle regler for vårt område

Alminnelig båndtvang er fra 1.april til 20.august. I vårt område er båndtvangen utvidet til 30.september av hensyn til beitedyra.

Fotogene sauer, Golsffjellet, juli 2003

Kommunen kan utover dette innføre ekstraordinær båndtvang. Det gjelder spesielt dersom snø- og værforhold gjør livsbetingelsene vanskelig for viltet i området.

Ellers oppfordres hundeeiere til å ha kontroll på hundene sine slik at de ikke skaper farlige situasjoner eller ulykker i skiløypene.

Båndtvangreglene er hjemlet i Hundeloven.

Her kommer det også fram at:

– alle hunder som går løse i strid med loven, kan taes i forvaring. Hund som er tatt i forvaring, skal så raskt som mulig leveres tilbake til hundeeier eller til politiet.

– dersom en hund jager eller angriper mennesker eller  andre dyr, kan hunden stanses ved inngrep som er nødvendig for å avverge skade. I verste fall kan det være nødvendig å avlive hunden.

I Ringerike kommunes forskrifter til hundeloven kommer det fram

– at det er båndtvang i kommunens lysløyper dersom løypene brukes til skiløping.

På Ringerike kommunes hjemmeside kan man finne utfyllende opplysninger om båndtvang, Hundeloven og kommunens forskrifter, se Båndtvang for hund – Rin#9474B1

Hvis du kommer over skadet sau:

Sheriffen ber oss kontakte ham hvis vi kommer over skadet sau. Det som er nyttig informasjon er farge på halsbåndet og hvor sauen er observert. Greier du å få sett nummeret på bjella og/eller i merket i øret så er det også nyttig. Du når sheriffen på telefon 928 24 854.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s