Fiske i Øyangen

For å fiske i Øyangen må du ha fiskekort utstedt av «Fiskevannet Øyangen» som er en sammenslutning av grunneiere rundt Øyangen. De har avtale med sportsbutikker i Hønefoss om salg av fiskekort og Sheriffen selger fiskekort. Les om relgene for fiske i Øyangen.

Dagens fangs ble to sik og en ørret type settefisk siden den er så blank og mest sort og sølv, og en ørret av den gamle stammen som er mer fargerik.

Det finnes mange fiskeslag i Øyangen, blant de vanligste er sik, abbor, røye og ørret. Disse kan fiskes med stang med f.eks. mark, flue, spinner eller sluk på snøret. Det er både lov å fiske fra land og fra båt. Oter er ikke lov å bruke.

Grunneiere og medlemmer av Øyangen vel har mulighet for å kjøpe fiskekort som tillater bruk av ett garn på 25 meter. Garnet skal merkes med navn og evt. medlemsnummer i vellet. Det er garnfrie soner 100 meter på hver side av bekkos, bl.a. ved Dalsbekken og Fiskebubekken.

Det er lov å fiske fra 1. juni til 15. september. Utover det er det bare lov å pilkefiske på isen.

Fiskevannet Øyangen kalker vannet om vinteren og setter ut ørret av ulike årsklasser. Ørreten i vannet er derfor av to typer; ganske sølvblanke settefisk og mer fargerike ørreter av den gamle stammen i vannet.

Øyangen vel støtter Fiskevannet Øyangen økonomisk og av og til hjelper medlemmer til med kalkingen. Vannet har i dag tilnærmet nøytral PH verdi (dvs 7).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s